
Det skal ikke alltid så mye til for å høyne næringsverdien på maten vi lager. Her har jeg laget en sunnere pastasaus, ganske enkelt ved å tilsette paprika og stangselleri. Og jeg bruker rikelig med hvitløk i tillegg til vanlig løk. Grønnsakene stekes først, før de kjøres i blender sammen med hermetiske tomater. Da blir sausen jevn og fyldig, og smakene fra de ulike grønnsakene blandes godt sammen og blir litt «kamuflert».
Det fine med å lage en slik sunnere pastasaus, er jo nettopp at du får innlemmet ekstra grønnsaker i kostholdet på enkelt vis. Rett og slett en super måte å oppnå fem om dagen! Og et glimrende triks for å få både store og små til å spise mer grønt….
Denne pastasausen er perfekt som basis for kjøttsaus til pasta. Hjemme hos oss bruker vi den ofte sammen med italienske kjøttboller som vi kjøper ferdig på butikken (de er rå og ferske, og raske å steke), for en enkel men fortsatt sunn middag på hektiske hverdager. Da lager vi sausen først, steker deretter kjøttbollene, heller sausen over, og lar det koke sammen noen minutter. Serveres med (glutenfri) pasta, ris eller poteter etter ønske.
Sjekk gjerne også oppskriften Ekstra sunn kjøttsaus til pasta, som inneholder røde linser.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar