
Hvis du er glad i pistasj, tror jeg du vil like denne oppskriften på pistasjpudding! Inspirasjonen er en pistasj crème brulée som jeg fikk servert for mange år siden i Frankrike. Den var bare helt himmelsk, og jeg har aldri klart å glemme den. Jeg har mange ganger hatt lyst til å prøve å gjenskape desserten. Men sant å si har jeg aldri funnet noen oppskrift å ta utgangspunkt i.
Nå er dette altså en pudding, så den har ikke konsistens som creme bruléen fra den gang da. Og heller ikke helt den samme smaken på grunn av andre ingredienser. De finmalte pistasjkjernene bidrar til en fyldig og kremete konsistens. Og den er veldig enkel å lage, med kun fire ingredienser:
- Pistasjkjerner har et høyt innhold av sunne fettsyrer, fiber, proteiner, antioksidanter, viktige mineraler som kopper, mangan, jern, fosfor, potassium og sink, og vitaminene B1, B6 og E
- Gelatin er rik på proteiner (kollagen), med helsefremmende aminosyrer som er bra for leddene, hjernen og huden
- Soyamelk har et bra innhold av omega-3, proteiner, vitaminer, mineraler, og helsefremmende plantestoffer (isoflavoner)
- Akasiehonning inneholder antioksidanter og antibakterielle stoffer, og har en langt lavere glykemisk indeks (32-35) enn raffinert sukker (65), noe som gir mindre svingninger i blodsukkeret
Så pistasjpudding er virkelig en næringsrik dessert som kan nytes med god samvittighet. Den er faktisk såpass sunn og mettende at du fint kan spise den til frokost!
Oppskriften under rekker til omtrentlig fem personer, og den er ganske mektig. Hvis du ikke har så mange å dele den med, kan du eventuelt halvere oppskriften. Den holder fint et par dager tildekket i kjøleskap.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar