
Visste du at du enkelt kan lage din egen, nydelige sirup basert på en god fruktmost eller juice? Du trenger kun rørsukker i tillegg, og litt koketid. Når vannet i juicen fordamper, vil den tykne. Da får du en hjemmelaget sirup som passer ypperlig til både middagsretter og desserter.
På bildet har jeg laget en sirup basert på granateplejuice ispedd drue, bringebær og solbær. Den er smaksrik og dyp rød på farge, passer godt til kjøtt og vilt, og helt sikkert til ulike desserter også. Generelt kan nok de fleste rene juicer lages sirup av. De vil bare ha litt ulike bruksområder og passe til forskjellige typer mat. Her er det bare å prøve seg frem!
Juicen og rørsukkeret kokes inn til omtrentlig en fjerdedel, litt avhengig av type juice. Det tar gjerne en god halvtime eller deromkring med småkoking, og smaken blir veldig konsentrert og flott. Men her gjelder det å ikke koke den altfor lenge… Husk at den også skal avkjøles, og da tykner den enda mer. Du kan teste med en skje, ta en liten smaksprøve som får avkjølt seg litt. Sjekk både konsistens og smak, du ser når den har tyknet litt og ikke lenger er tyntflytende og rennende.
Hjemmelaget sirup er perfekt å ha på små fine glass, og gi bort i gave til noen matglade sjeler. Alternativt gi bort som vertinnegave. Veldig kjekt å gi – veldig kjekt å få! Og så utrolig enkelt som det er å lage…!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar