
Gresskar er en ypperlig råvare! Det er næringsrikt, mildt på smak og allsidig, og kan brukes i både middagsretter og søte oppskrifter. Gresskarpai er kanskje min fremste favoritt, i tillegg til gresskarsuppe med bacon da (oppskrift her på bloggen)… Yngstemann i familien har forresten bestilt gresskarpai til Halloween flere år på rad. Her har du oppskriften min, som selvfølgelig er fri for både gluten og melk.
Og nå som vi nærmer oss Halloween, bugner butikkene av denne gode råvaren Så da gjelder det å hamstre inn så lenge den er tilgjengelig. Dersom du bruker gresskar til pynt, så pass på å håndtere og oppbevare det på en sånn måte at du kan bruke den til matlaging etterpå. Så slipper du å kaste en god råvare…
Visste du forresten at gresskar botanisk sett er en frukt? De fleste regner gjerne gresskar som en grønnsak. Men frøene inni gjør det altså til en frukt.
Den glutenfrie paibunnen lages med maismel, og forhåndsstekes før fyllet has i. Til fyllet bruker jeg gresskarpuré, og det er noe jeg lager på forhånd. Gresskarpuré kan fint fryses ned, gjerne porsjonsvis. Det er noe som er greit å vite både nå, og til en annen gang!
Oppskriften under passer til en paiform som er ca 24 cm i diameter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar