
Hvorfor ikke lage din egen sunne & gode banansjokolade på enkleste vis? Du trenger bare to ingredienser, banan og mørk sjokolade!
Sjokoladen smeltes over vannbad. Det gjør du ved å koke opp litt vann i en kasserolle (3-4 cm vannstand), og sette en tilstrekkelig stor metall- eller glassbolle oppå kasserollen. Poenget er at bollen du setter oppå skal være stor nok til å IKKE komme i kontakt med vannet som kokes opp. Og det er lurt å skru av varmen når du ser at sjokoladen smelter greit. Da unngår du at sjokoladen brent på grunn av for høy varme. Bruk gjerne en slikkepott til å røre i den smeltende sjokoladen, da går det raskere (og slikkepotten får du bruk for senere i prosessen).
Banan skjæres i skiver, og vendes i den smeltede sjokoladen, og settes til avkjøling etterpå. De oppbevares i kjøleskap i en boks med tett lokk, og er holdbare 2-3 dager. Men det spørs om ikke de er oppspist lenge før det…
Bananer varierer mye i størrelse, alt fra veldig små (typisk for økologiske, i alle fall) til veldig store. Du trenger omtrent 50 gram smeltet sjokolade til en middels stor banan. Det er lurt å bruke en banan som er godt moden. Den vil ha mer naturlig sødme, og gir bedre banansjokolade, synes jeg.
Velg sjokolade med 70% kakaoinnhold, evt høyere om du ønsker. Jo mørkere, jo sunnere er den.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar