
Her har du en enkel og fin oppskrift på glutenfri paibunn, som er rask å lage. Paideigen består av maismel, gode næringsrike oljer (extra virgin kokos- og olivenolje), og egg som bidrar til å binde paideigen lett sammen. Paibunnen får en litt porøs og konsistens. Akkurat sånn paideiger helst skal være, spør du meg!
Deigen blandes kjapt sammen, og den trenger ikke stå og heve eller godgjøre seg. Du fordeler den bare utover paiformen, trykker den jevnt utover, og forsteker den på forholdsvis lav varme. Deretter fylles den med det du måtte ønske, for eksempel eggestand og andre ingredienser.
La paibunnen være i paiformen under hele prosessen, fra den forstekes og helt til den er ferdig stekt med fyll. Hvis du tar den ut av formen, risikerer du bare at den går i stykker. Den kan få litt sprekker under stekingen, men det går helt fint så lenge du altså beholder bunnen i formen.
Glutenfri paibunn er en allsidig oppskrift, som kan brukes til både dessertpaier og middagspaier. Variasjonsmulighetene er nærmest uendelige… Dette er forresten samme oppskrift som jeg brukte til gresskarpaien som jeg lagde til Halloween. Og den er brukt for å lage Pai med bacon og brokkoli. Begge disse to oppskriftene finner du i egne blogginnlegg.
Oppskriften passer til en paiform med diameter ca 24 cm.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar