
Grønnsaks-wok med egg og stekt spekeskinke er en skikkelig god og næringsrik lunsjrett. Eller en lett og enkel middag, om du vil. Det er grønnsakene som spiller hovedrollen, mens den stekte spekeskinken blir som et kondiment som bidrar med smak og herlig tekstur. Egg gir proteiner, ekstra næring og metthetsfølelse.
Bruk gjerne en wok om du har til å steke i, eller en gryte med tykk og god bunn. Når jeg bruker extra virgin olivenolje til steking, bruker jeg ikke en dyr en til flere hundrelapper! De fleste matbutikker har greie extra virgin olivenoljer til en fornuftig pris. De er supre også til steking, all den tid du ikke steker veldig hardt på max varme. Så lenge oljen ikke ryker noe særlig, er du på trygg grunn.
Grønnsakene får steke på forholdsvis høy varme i omganger, slik at de blir fint brunet. Det får frem den beste smaken i dem – både i sjampinjongen, paprikaen og purren. Og når det gjelder purren, så kan du så klart bruke alt det grønne også, så lenge det er friskt og fint. Det er bare å snitte den på langs og vaske den godt, siden purre ofte samler litt jord innimellom lagene.
Egg blir pisket sammen, og deretter stekt omtrent som en eggerøre, som deretter blandes med grønnsakene. Det blir omtrent som når man lager stekt ris med egg. Spekeskinken strimles og stekes for seg, og blir en skikkelig digg topping. Siden spekeskinke har en del salt i seg, kan det være greit å holde litt igjen på saltmengden på grønnsakene.
Og sjekk den supre fargebonansaen da! Grønnsaks-wok med egg og stekt spekeskinke er mat du fort blir glad av – og glad i. Og kroppen vil elske deg for den…

 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar