
Madras curry med oksekjøtt er virkelig «comfort food» på sitt aller beste! Hvis du er glad indisk mat, kan dette fort bli en god favoritt utover høsten og vinteren. Vi må jo ha noe å se frem til nå som sommeren er på hell, ikke sant?
Oppskriften er nesten den samme som Madras curry med kylling (oppskrift på bloggen), bare med oksekjøtt. Og så bruker jeg gulrot i tillegg i denne oppskriften. Jeg bruker et kjøttstykke som fordrer to-tre timers koking, og som gir kjøtt med god tekstur og smak. I akkurat denne curryen på bildet brukte jeg faktisk sosekjøtt uten bein, og det ble skikkelig bra. Men du kan også bruke høyrygg eller bog. Poenget er at curryen får koke til kjøttet er mørt.
Ikke fall for fristelsen å bruke biffkjøtt. Det kan fort bli både tørt og seigt, og du får garantert ikke den samme gode smaken og matopplevelsen som du faktisk gjør med rimeligere stykningsdeler. Kunsten er bare å la det få koke den tiden det tar. Så enkelt.
Currysausen lages fra bunnen av, på lettvint vis. Her er det fint å bruke stavmikser, alternativt food processor. Du moser enkelt og greit sammen løk, hvitløk og frisk ingefær til en jevn masse. Med en stavmikser må du kanskje “lirke og lure” litt, for å få i gang mosingen, men når den først får “tak” på løken er resten plankekjøring. Og vips, så har du en jevn og fin masse. Dette blir basisen for sausen, sammen med typisk indiske krydderier.
Madras curry med oksekjøtt serveres med basmatiris til. Følg gjerne fremgangsmåten for Perfekt kokt ris (eget innlegg på bloggen), da får du garantert godt resultat.

 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar