
Endelig er det høysesong for norske epler – det er blant matgledene på høsten! Og hva passer vel da bedre enn å lage en velsmakende eplekake? Denne er ekstra sunn og næringsrik, ettersom mesteparten av sukkeret er erstattet med dadler. Dadler er proppfulle av næringsstoffer, og gir dessuten en rikere og nesten litt krydret smak til kaken.
Det fine trikset for å kunne bruke dadler i oppskriften, er å kjøre dem sammen med eggene i en blender. Da blir de finmoset, og sødmen blir jevnt fordelt i kaken. Om du ikke har blender, kan du prøve food processor. Jeg har ikke forsøkt det selv, men det bør gå greit. Men har du blender, så anbefaler jeg det.
Eplekaken er bakt med rismel og maismel, og er både glutenfri og melkefri. I den grad jeg bruker sukker i oppskriften, anvender jeg rårørsukker, og jeg foretrekker å bruke ekte kanel (fra Ceylon). Ekte kanel er mildere på smak en den «ordinære» kanelen, så du vil nok oppleve å trenge litt ekstra til dryss på kaken.
Når du skal fjerne kjernen på eplene, så bruk en kjerneutstikker om du har, før de kuttes i båter. Det er det enkleste. Alternativt fjerner du kjernen etter at de er kuttet i båter.
Kaken på bildet er bakt i en 24 cm form. For en høyere eplekake kan du bruke en 22 cm springform, da vil den kanskje trenge litt lenger steketid.

 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar