
Pasta med kylling i tomatsaus er rett og slett en enkel vri på klassikeren pasta med kjøttsaus. Kjøttdeigen er byttet ut til fordel for kylling. I tillegg tilsetter jeg også litt stangselleri og gulrøtter i oppskriften, det er en ypperlig måte å gjøre middagen ekstra næringsrik. Og vips, så inneholder den fem ulike grønnsaker.
Poenget er at det er relativt enkelt å «kamuflere» grønnsaker i en tomatsaus, fordi tomatene i seg selv er så smaksrike. Hvis du for eksempel har litt kresne barn, kan løken kuttes veldig smått. Eventuelt kan den også moses med stavmikser eller food processor før den stekes. Velg gjerne andre grønnsaker om du vil.
Tørket basilikum, timian og oregano gir masse god smak til sausen. Juster mengdene etter ønske, og bruk eventuelt friske urter om du heller vil det.
Jeg foretrekker å bruke kylling lårfilet. Den har mer smak, og blir ikke så tørr som brystfilet. Lårfilet har litt høyere fettinnhold, selv om det fremdeles er ganske magert sammenlignet med mye annet kjøtt. Nå finnes kylling lårfilet sånn omtrent «over alt», så det er enkelt å få tak i. Og dessuten er det en forholdsvis rimelig råvare. Men om du foretrekker brystfilet, så bruker du så klart det i stedet.
Pasta med kylling i tomatsaus er en super hverdagsmiddag. Den er enkelt og rask å lage, og med masse god smak. Så den kan fort bli en favoritt i heimen.

 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar