
Artisjokk er en ingrediens som kanskje ikke så mange spiser her i Norge. Men det er vel verdt å spise mer av den, under skal jeg fortelle litt hvorfor. Det enkleste er å bruke hermetisk artisjokk, som er forholdsvis lett å få tak i. Jeg har særlig sansen for salat med artisjokk, og her har du en enkel oppskrift.
Artisjokk regnes som en grønnsak, men er egentlig en tistel. Uansett er den pakket med verdifulle næringsstoffer. Blant annet er den rik på vitamin C, K og flere typer B-vitamin. Og den inneholder også flere mineraler, for eksempel magnesium. Den har et høyt innhold av antioksidanter, og er også rik på fiber.
Det aller beste smaksmessig er nok å rense og koke ferske artisjokker selv. Men det definitivt enkleste er å bruke hermetiske. Hvis du bruker artisjokker i lake, er det lurt å bløtlegge dem i rent friskt vann, gjerne natten over om du har tid, for å fjerne en del av det surhetsregulerende middelet fra laken. Så, jeg bruker hermetiske som jeg bløtlegger eller skyller før bruk.
Oppskriften på salat med artisjokk nedenfor er bare et forslag, det er fritt frem å ha den som et utgangspunkt. Bruk andre salater eller grønnsaker etter hva du har tilgjengelig, for eksempel cherrytomater, oliven eller avocado. Og tilsett gjerne litt proteiner som stekt kyllingkjøtt eller skinke. Poenget er at artisjokker er så proppfulle av verdifulle næringsstoffer, at de rett og slett bør spises oftere.

 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar