
Hjemmelaget hamburger er verdens enkleste sak! I alle fall om du gjør som meg. Jeg bruker helst kvernet kjøtt av storfe eller karbonadedeig, og tilsetter ingenting annet enn halvsalt og hvitløkspepper. Da bevarer du den rene, gode kjøttsmaken.
Det gjelder å bearbeide kjøttet minst mulig, og med lett hånd. Ellers kan de bli kompakte. Dernest er det lurt å ikke lage hamburger-emnene for tynne, for da blir de lettere tørre ved steking. Jeg trykker dem til 1,5-2 cm tykke emner før steking.
Videre må du bruke god varme i pannen. Jeg bruker ikke max varme, men nesten… Kjøttet skal få god stekeskorpe uten å bli svidd. La dem steke ferdig på én side, før de snus og stekes på den andre. De skal være bare så vidt gjennomstekte før de serveres, aller helst en anelse rosa inni, det er min preferanse. Det kan gjerne fortsatt piple litt kjøttsaft ut. Ikke fall for fristelsen å trykke på hamburgerne med stekespaden under stekingen, da presser du unødvendig mye kjøttsaft ut, og de blir tørrere enn nødvendig.
Jeg liker å bruke Pitabrød av glutenfri surdeig (oppskrift her på bloggen) som hamburgerbrød. Vanligvis lager jeg opp en porsjon i forkant, og har i fryseren. Da tiner jeg dem bare i brødrister før servering. Jeg deler pitabrødet i to, og har 50/50 ketchup og vanlig pølsesennep som «dressing» på innsiden av hver halvdel av brødet. Fyll så burgeren med det du måtte ønske. På bildet har jeg isbergsalat under hamburgeren, og rødløk surret i olivenolje oppå. En stor tomatskive er også godt på, og gjerne syltet agurk om du liker det.

 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar