
Sjømatgryte med akkar og torsk er inspirert av Spansk calamari- og chorizogryte (oppskrift her på bloggen), som er en av mine absolutte favorittoppskrifter her på bloggen. Ønsket med denne oppskriften var å lage en ren sjømat-variant, uten kjøtt altså. Den ble en skikkelig «hit» hos både barn og voksne.
Akkar (squid) pleier jeg å kjøpe hos velassorterte asiatiske butikker. Du finner den typisk i frysedisken, og gjerne ferdig kuttet. Her har jeg brukt de lilla og hvite «tentaklene» på akkaren. Alternativt kan du også bruke akkar- eller calamariringer.
Sjømatgryte med akkar og torsk er laget som en alt-i-ett-rett, med poteter som får koke med. Til sammen skal gryten koke i et par timer, så akkaren blir skikkelig mør. Men den er enkel å lage, og krever lite arbeidsinnsats, og passer stort sett seg selv så snart den har kommet på kok.
Potetene vil trenge å koke med i 1-1,5 time, litt avhengig av størrelsen de kuttes i. Beregn heller litt for mye tid enn litt for lite. Poteter er ikke så gode om de ikke er skikkelig møre, synes i alle fall jeg… Merk også at poteter som koker i en saus som denne, vil trenge betydelig lenger tid på å bli gjennomkokte og møre enn om de kokes i vann.
Om du liker litt spicy mat, kan du med fordel smake til med chiliolje ved servering, eventuelt chilipulver. Det er skikkelig godt!

 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar