Jeg er så utrolig glad i indisk mat! De fantastiske sausene med sine gode krydderier, det møre smakfulle kjøttet, basmatirisen til… Mmmmm… Dette er en enkel oppskrift på madras curry med kylling, som er rask å lage, og som du derfor like gjerne kan lage til hverdags som til helgemiddag.
Currysausen lages fra bunnen av, på veldig lettvint vis. Her er det fint å bruke stavmikser, alternativt food processor. Du moser enkelt og greit sammen løk, hvitløk og frisk ingefær til en jevn masse. Med en stavmikser må du kanskje «lirke og lure» litt, for å få den i gang med mosingen, men når den først får «tak» på løken er resten plankekjøring. Og vips, så har du en ypperlig basis for sausen, sammen med typisk indiske krydderier.
Jeg liker å bruke kylling lårfilet til denne oppskriften. Den har god smak og konsistens, og blir ikke så tørr og «fettfattig» som brystfileten på kyllingen. Men bruk selvfølgelig kyllingfilet (brystfilet) om du heller foretrekker det. Fersk spinat tilsettes helt på slutten av koketiden. Alternativt kan du bruke frossen spinat.
Madras curry med kylling serveres med basmatiris til. Følg gjerne fremgangsmåten min for Perfekt kokt ris nå du skal lage den. Legg da risen i bløt 30-60 minutter i forveien, alt etter hvor mye tid du har til rådighet, og sett på risen til koking når du skal i gang med curryen.
Madras curry med kylling
Matrett Gryteretter & wok, Kjøtt & kylling
Nasjonalitet Indisk
Total tid 25minutterminutter
Porsjoner 4personer
Ingredienser
1storløk
5-6feddhvitløk
5-6cmingefær
1ssextra virgin kokosolje
1/2-1chilietter ønsket styrke, smakes til underveis
1ssmalt koriander
1ssspisskummen
1/2ssgaram masala
1/2ssgurkemeie
1bokshermetiske tomater400 gr
2,5dlkokosmelkkartong
6-700grkyllingfiletgjerne lårfilet
1-2tshimalayasaltsmakes til
200grspinatfersk, evt frossen
Tilbehør
basmatiris
frisk korianderved servering
Instruksjoner
Løk, hvitløk og ingefær kuttes i grove biter, og kjøres i food processor eller med stavmikser til en jevn masse
Ha kokosolje i en romslig gryte på middels god varme, og stek den finmoste løkblandingen etpar minutter, rør av og til
Fjern frøene på chilien og finhakk, og tilsett, bland sammen med øvrige krydder (malt koriander, spisskummen, garam masala og gurkemeie), og stek et par minutter til
Tilsett tomater og kokosmelk, bland sammen og la det småkoke noen minutter, juster varmen etter behov
Mens det småkoker, kan du koke basmatiris som du skal servere til, følg instruksjoner på pakningen
Smak til med salt etter ønske
Kutt kyllingkjøttet i strimler, og tilsett. La det koke til kyllingkjøttet er helt gjennomkokt.
Grovhakk fersk spinat, tilsett, og la det koke ett minutts tid til den har klappet sammen. Hvis du bruker frossen spinat, tilsettes den, og får koke med til den har tinet (bruk gjerne stekespaden til å "løse" den opp underveis, så går det litt raskere).
Serveres med basmatiris og et dryss frisk koriander
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar