
Denne oppskriften på nakkekoteletter i oystersaus er utrolig enkel, og er samtidig den perfekte søndagsmiddag. Hva er vel bedre enn det? Den tilberedes «alt-i-ett» i en romslig ildfast form, med sjampinjong, paprika og løk, og du får en herlig smakfull saus med på kjøpet. Du trenger kun å lage poteter (eventuelt annet tilbehør) i tillegg. Og selvfølgelig er oppskriften både glutenfri og melkefri.
Du trenger ikke brune kotelettene på forhånd. Så snart du har hatt alle ingrediensene i formen, passer den seg selv i ovnen. Der skal den stå og godgjøre seg i to timer, da blir kjøttet skikkelig mørt og godt. Det eneste du trenger å gjøre underveis, er å vende om på grønnsakene og kotelettene en gang sånn cirka halvveis i ovnsbakingen.
Sausen har sin basis i oystersaus (østerssaus) og soyasaus, den tyknes med maisenna, og smaksettes med kinesisk femkrydder. Og forøvrig får sausen også god smak fra kjøttet og grønnsakene. Glutenfri soyasaus finnes stort sett i alle vanlige matbutikker. For glutenfri oystersaus bør du gjerne på en velassortert asiastisk matbutikk – jeg bruker for tiden et merke som heter Healthy Boy Brand, og den er veldig god synes jeg.
Nakkekoteletter i oystersaus serveres gjerne kokte eller bakte poteter, potetmos eller rotmos til.

 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar