
Hender det at energien ikke er helt på topp, eller du ikke har lyst til å bruke så mye tid over grytene? Men du vil likevel gjerne ha smakfull og nærende mat? Da er det greit å ty til middager som mer eller mindre lager seg selv. Her har du et supert forslag til en slik middag: Ovnsbakte kyllinglår med sjampinjong og saus. Okay, du kutter sjampinjong og løk, men dét er dét. Dette er en real helgemiddag verdig – veldig godt, men også veldig enkelt!
Og dessuten: Om du ikke kan spise hvetemel og melkeprodukter, i likhet med meg, kan det være utfordrende å få til de gode sausene. Og det savner jeg i blant, om jeg skal være helt ærlig. Men; hvis du tilbereder mat slik som i denne oppskriften, er det ingen sak å få en god saus med på kjøpet.
Sjampinjong og løk brunes først i stekepanne, før de has over i en romslig ildfast form. Sausen får god smak og salt fra soyasaus (glutenfri), og ellers vil kyllinglårene avgi kraft og deilig smak til sausen. Sausen tyknes lett med maisenna.
Kyllinglår kan variere en del i størrelse, noe som vil påvirke steketiden. Små kyllinglår trenger kanskje bare 45-50 minutter, mens store kan trenge i overkant av en time. Sjekk at kjøttet er helt gjennomstekt inntil beinet, og aller helst skal det slippe beina ganske lett også.
Kyllinglår med sjampinjongsaus serveres med poteter etter ønske. For anledningen lagde jeg søtpotetmos til, det ble veldig godt!

 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar