
Ingenting smaker som hjemmelaget guacamole! Kjøpevariantene rekker ikke til anklene en gang… Men heldigvis er det veldig enkelt å lage en god guacamole selv. Her har du en klassisk oppskrift.
Guacamole smaker ekstra godt med koriander, synes jeg. Men der er nok smaken ulik (noen liker rett og slett ikke koriander, det er endatil vitenskapelig bevist å være knyttet til smaksløkene våre), så du kan fint lage den uten også. Er du ikke så glad i sterk mat, kan du også bruke mindre chili, eller kutte det helt.
Guacamole er selvsagt tilbehør til det meste av meksikansk mat. Taco, nachos, fajitas… Men server den gjerne også til annen krydret mat, og til kjøtt og fisk der du synes det måtte passe. Prøv den for eksempel til grillmat.
Bruk en avocado som er passe moden for best resultat, den skal gi etter for lett trykk. Den skal ikke være for hard, da klarer du åpenbart ikke mose den. Og ikke smaker den særlig godt når den er umoden uansett. Den skal heller ikke være for overmoden eller «bløt».
HUSK
Guacamole er ferskvare, og bør serveres når den er nylaget. Så snart en avocado er åpnet, vil den begynne å oksidere. Det vil si at den begynner å bli brun i fruktkjøttet. Limesaften vil bidra til å holde guacamolen frisk lenger, og tilsettes derfor først i oppskriften.

 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar