
Nakkekoteletter i asiatisk skysaus, mmm… Denne retten har jeg ette hvert laget noen ganger, og den begynner å bli en solid favoritt hjemme hos oss. Den ble til ut fra et ønske om å kombinere svinekjøtt og anis – rett og slett fordi det er en enestående smakskombinasjon.
Nå har vi fått REKO-ring nærme der vi bor, og da er tilgangen på svinekjøtt fra glade utegriser plutselig – og heldigvis – mye bedre enn før. Det å vite at dyra har levd et godt og fritt liv betyr mye, synes jeg. Og særlig når det gjelder svinekjøtt, vil kvaliteten og smaken reflektere om dyret har hatt det bra og ikke opplevd stress.
Denne oppskriften er like enkel som den er smaksrik. Du bruner nakkekotelettene i en romslig gryte som tåler et opphold i stekeovnen. Det vil si den bør ikke ha håndtak eller lignende som kan bli ødelagt av varmen. Deretter tilsetter du vann, soyasaus (tamari / glutenfri) og deilige krydderier, og lar det hele bake seg ferdig i stekeovnen. Da får alle smakene godgjort seg sammen, og sausen henter også smak fra kjøttet og beina.
Jeg har en glimrende ildfast form i stål med induksjonsbunn, som kan brukes både på koketoppen og i ovnen. Den er perfekt å bruke til oppskrifter som denne. Eventuelt kan du fint bruke en romslig gryte med håndtak som tåler varmen.
Nakkekoteletter i asiatisk skysaus serveres gjerne med jasminris til og grønnsaker etter ønske. Eventuelt smaker det også godt med ovnsbakte poteter eller søtpoteter til.
ALTERNATIV TILBEREDNINGSMÅTE
Hvis du ikke har en ildfast form som fungerer på induksjon, eller en romslig gryte som kan brukes i stekeovn, kan du gjøre som følger:
Brun kotelettene i stekepanne, og legg dem deretter over i en vanlig ildfast form. Tilsett øvrige ingredienser, og sett deretter formen i stekeovnen.

 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar