
Glutenfrie fiskepinner er så enkelt å lage hjemme! Du tager to skåler – i den ene pisker du sammen egg, i den andre blander du rismel og litt salt. Torskefilet kuttes i passe «fiskepinne-størrelse»-stykker, og vender dem i tur og orden i rismel, egg og rismel igjen. Stekes i rikelig med extra virgin olivenolje, og vips: Du har en digg fiskemiddag som små og store vil like!
Joda, du kan fint bruke extra virgin olivenolje til steking, alt annet er en myte. Jeg bruker den til det aller meste av steking på panne, i likhet med italierne. Bare ikke bruk den dyre oljen til slikt, den bør heller sprinkles som edle dråper over de gode salatene, for eksempel. Min hverdags-olivenolje kjøper jeg vanligvis hos Kiwi, merke Go Eco. Den er ganske rimelig, og super til både steking og annen matlaging.
Bruk gjerne frossen torskefilet som får tine først. Eventuelt torskeloins om du vil ha dem ekstra gode. Annen hvit fisk kan også brukes, så lenge den er litt «fast i fisken».
Jeg lager gjerne Verdens enkleste rotmos til glutenfrie fiskepinner. Den får putre for seg selv mens fiskepinnene tilberedes. Da får du en skikkelig sunn og velsmakende middag for hele familien, og som ikke tar all verdens tid å lage heller.

 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar