
Kyllingform med bacon og sitron er en skikkelig smakfull middag! Bacon passer godt sammen med det milde kyllingkjøttet. Og sitron gir en ekstra frisk og deilig smak til retten. Oppskriften er laget på enkelt vis, så du kan slippe unna med mindre tid over grytene og skjærebrettet.
Bacon brunes lett, kyllingkjøttet likeså. Men deretter gjør du det super-lettvint ved å bruke frossen grønnsaksblanding. Nei, det er ikke juks, bare ren og skjær fornuft og god ressursutnyttelse.
FROSNE GRØNNSAKER = GLIMRENDE TIL SITT BRUK!
Grønnsaker som fryses ned går ikke til spille, de får tvertimot lang holdbarhet. Og dessuten; grønnsaker som fryses ned rett etter innhøsting, bevarer næringsstoffene veldig bra, bedre enn lagrede ferske grønnsaker. Frosne grønnsaksblandinger er supre å bruke i supper og gryteretter, hvor de ikke trenger like god «spenst» som grønnsaker som skal serveres som tilbehør, «inntil en rett». Du vil nesten ikke merke forskjell fra friske grønnsaker. Og så er det så kjapt og enkelt – du slipper all kuttingen av grønnsakene.
Bruk den grønnsaksblandingen du foretrekker, for eksempel brokkoliblanding, blomkålblanding eller bukettgrønnsaker. Og skulle du heller foretrekke friske grønnsaker, så bruker du fortsatt den miksen du ønsker, i mengden angitt under. Eksempelvis gulrøtter, brokkoli og blomkål. Én kilo totalt med grønnsaker altså.
EKSTRA GOD NÅR DEN BRUNES LITT
Jeg foretrekker å sette kyllingformen ca 15 minutter i stekeovnen. Den blir ekstra god når den får brunet seg litt. Men dette er valgfritt. Hvis du velger å brune den, kan du med fordel tilberede den i en gryte som tåler et opphold i stekeovnen på 160 grader varmluft. Da blir det mindre oppvask. Eventuelt har du retten over i en romslig ildfast form før bruning. Jeg har en glimrende ildfast form i stål som jeg bruker, og som også kan brukes på induksjon. Da er det enkelt å tilberede kyllingformen på koketoppen først, og deretter sette den rett i stekeovnen.
Kyllingform med bacon og sitron serveres gjerne med ris til. På bilde har jeg laget gylden ris, det vil si jasminris tilsatt litt gurkemeie (til 3,5 dl ukokt ris bruker jeg ca 1/2 ts gurkemeie).

 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar