
Ah, dette er digg middag! Thai curry er jo alltid godt, spør du meg. Men som regel ender jeg opp med å bruke kylling. Forleden helg gikk jeg heller for en sjømat-vri. Det endte opp med denne oppskriften på thai grønn curry med villreker. Den er enkel å lage, og er deilig smaksatt med sitrongress, ingefær og koriander. Og med crispy grønnsaker som sukkererter, gulrot, vannkastanjer og vårløk har du fort en ny favorittrett i hus.
Til curryer med fisk og sjømat foretrekker jeg ofte å bruke grønn currypasta. Det er liksom noe med smaken som passer så godt, synes jeg. Men bruk gjerne rød currypasta om du heller vil det. Justér currymengden til passe styrke. Mengden avhenger av hvor vant du er med sterk mat, og ulike merker av currypasta kan også variere i styrke.
Thai fiskesaus brukes for å salte retten med, i tillegg til å gi en karakteristisk smak til mange thailandske retter. Ikke la deg lure av lukten… Smak deg frem, til curryen er passe salt etter din gane.
Jeg foretrekker å bruker villreker fremfor såkalte «scampi», som ofte ikke er særlig bærekraftig oppdrettet. Villreker er, som navnet tilsier, villfanget. De kommer som regel fra Argentina, i alle fall de jeg pleier å kjøpe. Jeg finner dem typisk i frysedisken på en Meny-butikk.
Thai grønn curry med villreker serveres med ris eller risnudler. Sjekk gjerne innlegget om Perfekt kokt ris.

 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar