
Denne smakfulle oppskriften på kylling i oystersaus har jeg laget ganske så mange ganger i det siste. Den har blitt en skikkelig favoritt her i heimen, og går ned på høykant hos både voksne og barn! Og ikke minst er den enkel å lage, og passer like godt til hverdags som til lørdagsmiddag. Du lager den på under en halvtime.
Sausen er deilig aromatisk, smaksatt med ingefær, hvitløk, sitrongress og kinesisk femkrydder. Kinesisk femkrydder er en herlig krydderblanding bestående av stjerneanis, fennikel, kanel, nellik og szechuanpepper. Du finner kinesisk femkrydder i de fleste velassorterte matbutikker (jeg finner det blant annet hos min lokale Kiwi-butikk).
Om du eller noen andre som skal spise retten ikke tåler gluten eller hvete, så husk å sjekke at både soyasausen og oystersausen er uten hvete. De fleste varianter inneholder nemlig hvete. Hvetefri (glutenfri) soyasaus kalles som regel tamari soyasaus, og finnes nå i så å si alle matbutikker. Går du på velassorterte asiatiske butikker, er sjansen stor for at du finner glutenfrie varianter av oystersaus. Sjekk innholdsfortegnelsen.
Jeg foretrekker å bruke kylling lårfilet i oppskrifter som denne, hvor det skal skjæres opp i mindre biter. Lårfilet har noe høyere fettinnhold enn brystfilet, og har derfor mer smak og er saftigere. Men uansett er det fortsatt magert sammenlignet med mye annet kjøtt da…
Kylling i oystersaus serveres veldig gjerne med jasminris til, alternativt risnudler.
TIPS TIL VARIASJON
Varier gjerne med ulike grønnsaker. Oppskriften smaker også godt med brokkoli og rød paprika, for eksempel. Du kan også drysse litt sesamfrø over.

 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar