lørdag 19. januar 2019

Kjøttsuppe på enkelt vis


Kjøttsuppe på enkelt vis


Enklere enn dette kan du ikke lage en deilig varmende kjøttsuppe, med skikkelig suppekjøtt og hjemmelaget kraft som basis. Kokingen av suppekjøttet tar litt tid, men passer seg selv så snart det har kommet på kok. Frossen lapskausblanding er ypperlig å bruke til en klassisk norsk kjøttsuppe, og du slipper all kuttejobben. Det eneste du trenger å bruke kniven til, er når du skal skjære kjøttet i terninger.

Sellerisalt og hvitløkspepper gir ekstra god smak, så jeg anbefaler å bruke begge deler. Finner du ikke sellerisalt, så går det så klart fint å lage suppen uten.

Med denne oppskriften kan du enkelt lage god mat til mange, med minimal arbeidsinnsats, og kun litt planlegging. Det er bare å skalere opp mengdene etter ønske – og sørge for stor nok gryte…


Kjøttsuppe på enkelt vis

Kjøttsuppe på enkelt vis

 Matrett Kjøtt & kylling, Supper
 Nasjonalitet Norsk
 Forberedelse 10minutter 
 Koke/steketid 20minutter 
 Kjøttkraft 3timer 
 Porsjoner 6 personer

Ingredienser

Suppekjøtt og kjøttkraft

  • 2 liter vann
  • Ca 1,2 kg suppekjøtt med bein (er det mye bein på kjøttet bør vekten være høyere)

Selve kjøttsuppa

  • 2,4 kg lapskausblanding 3x800 gr poser, fryst
  • 2 ts sellerisalt
  • havsalt evt himalayasalt, smakes til
  • hvitløkspepper smakes til

Instruksjoner

  • Ha vann og suppekjøtt i en stor gryte (9 liters er ypperlig og romslig). Kok opp med lokk, og la kjøttet koke 2-3 timer, til det slipper beina og er mørt.
  • Ta kjøttet ut av kjøttkraften, og la det avkjøle seg på en skjærefjøl så lenge
  • Tilsett lapskausblanding i kjøttkraften, kok opp, og la det koke i 15-20 minutter, til grønnsakene er skikkelig møre. Hvis du vil tykne suppa litt, lar du den koke uten lokk.
  • Når suppekjøttet er nok avkjølt til at du klarer å ta i det, kuttes det i mindre terninger, og has oppi suppa.
  • Tilsett sellerisalt, og smak til med havsalt (evt himalayasalt) og hvitløkspepper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar