Tenk at så sunt bakverk kan bli så snopegodt! Her har du altså oppskrift på brownie-muffins – med søtpotet som hovedingrediens. De er i hovedsak søtet med dadler, og er ellers spekket med næringsrike & smakfulle ingredienser. Gluten- og melkefrie er de også.
Ungene har lagt sin elsk på disse muffinsene! Ergo lager jeg ofte dobbel porsjon når jeg først er i gang. Så derfor har jeg også lagt inn en egen oppskrift på dobbel porsjon, se nederst i innlegget.
Jeg serverer kjernesunne brownie-muffins gladelig til både hverdags såvel som til helgekos. Endatil til frokost eller kveldsmat. Vil du ha litt ekstra sødme på dem, tilsetter du en dæsj akasiehonning, eventuelt lønnesirup (angitt som valgfritt i oppskriften under).
Jeg bruker muffinsbrett som jeg setter muffinsformene oppi (plass til 12 muffinser på ett brett), da er det enklere å fylle i kakerøren uten søl. Og ellers foretrekker jeg å bruke muffinsformer i silikon. Ikke bare kan de brukes på nytt og på nytt, men selve muffinsene kan enkelt tas ut av formene.
Muffinsene kan fint fryses ned!
Kjernesunne brownie-muffins
Matrett Digg med sjokolade, Kaker, desserter & snacks
Forberedelse 30minutterminutter
Koke/steketid 20minutterminutter
Porsjoner 12muffins
Ingredienser
200grsøtpotet
4egg
100grdadler uten stein
1modenbanan
70grkakao
40grkokosmelevt finmalt kokosmasse
1,5tsnatron
1/4tshavsaltevt himalayasalt
50grsjokolade70% melkefri
1-2sshonningevt lønnesirup (valgfritt)
Instruksjoner
Søtpotet skrelles og kuttes i 1 cm tykke skiver. Has i en kasserolle med rist, og vann opp til risten, og dampes til de er helt møre. Pass på at kasserollen ikke tørrkoker. Dampingen tar 20-25 minutter, kjenn med en kniv at de er smørmyke.
Mos de ferdig dampede søtpotetskivene med en stamper, og la mosen avkjøle seg litt.
Forvarm stekeovnen til 170 grader
Ha egg, dadler og banan i en blender eller food processor, og kjør sammen til en jevn masse
Bland sammen kakao, kokosmel, natron og salt i en bakebolle. Tilsett eggeblandingen og søtpotetmosen, og bland godt sammen
Grovhakk sjokolade, og bland inn i røren
Fordel røren i muffinsformer, og stek i 18-20 minutter, til muffinsene er akkurat gjennomstekte.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar