onsdag 16. januar 2019

Ananas-salsa


Ananas-salsa


Ananas-salsa er friskt, fruktig og deilig tilbehør til texmex-maten. Og svært enkelt å lage, med få ingredienser. Ananas-salsa smaker også veldig godt til fisk, kylling og kjøtt.

Visste du forresten at ananas inneholder et enzym som heter bromelain, som blant annet kan dempe betennelser og hevelser? Ergo kan det være gunstig ved autoimmune sykdommer, hvor inflammasjoner / betennelser ofte gjør seg gjeldende. Enzymet bidrar også til å mørne kjøtt, og det er grunnen til at du kanskje også kjenner det litt på tungen etter at du har spist ananas. 

Justér mengden chili etter ønske. Hvis du ikke er så glad i sterk mat, kan du finhakke chilien mer, og evt bruke litt mindre. Men pass på å fjerne frøene da, det er de som virkelig er sterke…


Ananas-salsa

Ananas-salsa

 Matrett Tilbehør
 Nasjonalitet Meksikansk
 Forberedelse 10minutter 
 Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 1/2 ananas
  • 1 vårløk
  • 1/2 rød chili evt så mye som du ønsker 
  • 1 håndfull koriander fersk
  • 1/2 lime

Instruksjoner

  • Ananas kuttes i terninger. Vårløk kuttes i millimetertynne ringer. Del chilien i to på langs, fjern frøene, og kutt i millimetertynne biter. Koriander grovhakkes.
  • Ha alle ingrediensene i en skål sammen med saften av lime, og bland sammen. 
  • La helst salsaen stå og godgjøre seg en halvtimes tid før servering

Notater

Tips: Når ananasen først er «åpnet», vil den kunne tape seg fort og bli brun i fruktkjøttet. Jeg anbefaler å kutte opp resten, skvise litt limesaft over, og oppbevare i kjøleskap. Da holder den seg lenger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar