
Sesambakt laks har vært en stor favoritt hjemme hos oss gjennom flere år. Den er så utrolig enkel og rask å tilberede, og samtidig smaker den kjempegodt. Ungene elsker den!
Du rører kjapt sammen en smakfull saus av soyasaus, oystersaus og sesamolje, og brer denne over laksen. Toppes så med et dryss sesamfrø og hvitløkspepper. Det er soyasausen som i all hovedsak bidrar med salt i denne retten, så tilpass mengden etter type soyasaus og ønsket saltsmak.
Merk at oystersaus ofte inneholder gluten, dette gjelder de fleste jeg har funnet i vanlige matbutikker. Hvis du har behov for å bruke glutenfri oystersaus, anbefaler jeg å kjøpe dette hos asiatiske butikker, og sjekke innholdsfortegnelsen.
Server laksen med ris til, eventuelt risnudler, og grønnsaker etter ønske. Brokkoli, gulrøtter, erter, en god salat… I blant har vi også syltet ingefær til (slik som brukes til sushi), det er digg tilbehør!
Sesambakt laks passer like godt til hverdags, som når du får gjester på middagsbesøk. Du kan veldig gjerne tilberede laksen på grillen også. Da bruker du bare en aluminiumsform som tåler varmen (i stedet for ildfast form), og setter den på grillrist.
TIPS:
Hvis du sper soyasaus-blandingen med ca 2 dl vann, og heller det over laksen før ovnsbaking, blir det en kjempegod skysaus.

 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar