
Er du glad i poteter, men ønsker tips til variasjon? Lag en deilig, lun potetsalat med tomater og rødløk!
Denne potetsalaten er herlig enkel, med surret rødløk, cherrytomater, soltørkede tomater og et dryss timian. Bruk kokefaste poteter med god smak, og behold veldig gjerne skallet på så lenge det er fint og delikat. Potetsalaten er ypperlig tilbehør til både kjøtt og fisk, og er flott å servere til en buffet.
Som tilbehør til en ordinær middag rekker oppskriften under omtrentlig til fire personer. Som del av en buffet rekker den til flere, gjerne seks til åtte personer, avhengig av hvor mye annet som serveres.
Og så må jeg jo si… Jeg synes poteten har fått et ufortjent dårlig rykte. Jovisst inneholder den endel karbohydrater i form av stivelse, men kroppen trenger det også. Poteter er uansett næringsrike, og har berget forfedrene våre fra både sult og død. Poteter er særlig rike på C-vitaminer, og har et bra innhold av potassium, jern og vitamin B6. Beholder du skallet på, får du med en god porsjon fiber også. Så lenge poteter inngår i et variert og sammensatt kosthold, er det all grunn til å spise dem med god samvittighet.

 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar