torsdag 26. juli 2018

Ovnsbakte grønnsaker med italienske smaker

 

Ovnsbakte grønnsaker med italienske smaker


Ovnsbaking er en ypperlig måte å tilberede grønnsaker på, og det får frem de beste smakene i råvarene. Det er også en enkel måte å kombinere ulike grønnsaker på, og dermed få dekket inn «fem om dagen». Du har stor valgfrihet i hvilke råvarer du velger, men det er greit å kombinere grønnsaker som blir ferdig noenlunde på likt. Her har jeg laget ovnsbakte grønnsaker med inspirasjon fra Italia. De passer godt som tilbehør til både kjøtt og fisk.

Aubergin, squash, paprika og løk er mye brukt i det italienske kjøkken. Jeg har smaksatt grønnsakene med kremet balsamico, som gir både sødme og fylde. Og appelsin bidrar med en herlig friskhet.

Det er en fordel å vende grønnsakene etpar ganger underveis, da blir de jevnere (gjennom)stekt. Jeg synes det enkleste er å ta formen ut av ovnen for å gjøre dette. 


Ovnsbakte grønnsaker med italienske smaker

Ovnsbakte grønnsaker med italienske smaker

 Matrett Tilbehør, Vegetar
 Nasjonalitet Italiensk
 Forberedelse 10minutter 
 Koke/steketid 45minutter 
 Total tid 55minutter 
 Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 1 grønn squash
  • 1 rød paprika
  • 1 stor løk
  • 1 appelsin
  • 6-8 ss extra virgin olivenolje
  • 4 ss kremet balsamico
  • hvitløkspepper
  • himalayasalt evt havsalt

Instruksjoner

  • Forvarm stekeovnen til 215 grader
  • Grønnsakene kuttes i ca 1 cm tykke skiver/terninger/strimler. Ha dem i en romslig ildfast form.
  • Sprinkle rikelig med extra virgin olivenolje over, samt kremet balsamico. Bland godt sammen, så alle grønnsakene blir dekket av oljen og balsamicoen. Dryss over litt salt og hvitløkspepper, og vend om.
  • Ovnsbakes i ca 45 minutter, til de er møre. Vend dem etpar ganger underveis, så blir de jevnere stekt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar