Quinoasalat med reker og appelsin er både sommerlig, frisk og fruktig. I tillegg til å smake godt, er den også næringsrik. Et perfekt, lett måltid til enten middag eller lunsj nå i sommermånedene, og gjerne når du får gjester. Den vil også gjøre seg godt til en buffet, da vil den rekke til flere enn det som er angitt under.
Quinoa bør bløtlegges før bruk. Jeg har den i kaldt vann 30-60 minutter før den skal kokes. Eller den kan legges i vann kvelden før, og settes i kjøleskap. Har du knapt med tid, kan du skylle den godt i en finmasket sikt før koking.
Og om du lurer; quinoa er glutenfri.
Quinoasalat med reker og appelsin
Matrett Fisk & sjømat, Salater
Forberedelse 20minutterminutter
Koke/steketid 15minutterminutter
Total tid 35minutterminutter
Porsjoner 4personer
Ingredienser
3dlquinoa
4,5dlkaldt vann
1tshimalayasalt
1-1,2kgreker med skallferske, evt frosne som tines først
4appelsiner
1isbergsalat
1avocadomoden
kremet balsamico
sitronolje
Instruksjoner
Quinoa legges i vann en times tid, eventuelt kvelden før (settes da i kjøleskap)
Hell av vannet før quinoaen skal kokes, og skyll den godt i en finmasket sikt. Ha den over i en kasserolle, og tilsett vann og himalayasalt som angitt. Quinoaen småkokes med lokk i 12-15 minutter. Når den er kokt, settes den til side så lenge, ta gjerne av lokket så den kan avkjøle seg litt.
Appelsinene skrelles med kniv, og kuttes i båter, som deretter kuttes på tvers i terninger. Bland appelsinterningene med den nykokte quinoaen i en romslig salatbolle.
Skrell rekene, og bland sammen med salaten
Isbergsalaten kuttes og tilsettes i salaten, bland sammen
Avocadoen deles i to. Fjern steinen og skallet, og kutt avocadokjøttet i terninger. Tilsett i salaten rett før servering, og bland lett sammen.
Server salaten med sitronolje og kremet balsamico, og gjerne med godt brød.
Notater
Hvis du bruker frosne reker, tiner de forholdsvis raskt på avispapir
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar