
Hvis du har kokt ris til overs, er det mye den kan brukes til. Rislapper, for eksempel. Disse er deilig smaksatt med Ceylon kanel. De er lett søtet med akasiehonning, og de er både melkefrie og glutenfrie.
Rislapper er veldig enkle og raske å lage, og er super bakst til kaffe eller te. Hvis du vet at du får gjester, kan du koke en liten porsjon med ris dagen før, kjøle den ned, og steke rislapper neste dag. De er veldig gode med (hjemmelaget) syltetøy på.
Bare sørg for at kokt ris oppbevares og håndteres riktig. Den må avkjøles så snart som mulig, innen to timer, og oppbevares deretter kaldt i kjøleskap i inntil tre dager. Når du lager rislapper, er det fortsatt viktig å håndtere dem som om de var kokt ris… De bør ikke varmebehandles på nytt etter første gangs steking. Og de bør spises ferske, og lappene bør oppbevares i kjøleskap hvis noen er til overs.
Selv om det er litt å tenke på med kokt avkjølt ris, har den faktisk sine helsemessige fordeler. Stivelsen i kokt ris blir nemlig omdannet til resistent stivelse når den avkjøles. Resistent stivelse er som fiber for magen, og er med andre ord bra for fordøyelsen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar