
I dag kan jeg by på en herlig indisk sjømat-curry med masse gode smaker. Oppskriften er rask og enkel å lage, og den passer like godt til hverdags som til helgemiddag. Jeg har brukt torskefilet og vanlige grønlandsreker i denne curryen.
For å lage sausen, stekes først løk, hvitløk og fersk ingefær, til løken er blank. Krydderne tilsettes, så kjøres dette sammen med tomater og kokosmelk i en blender. Da får du en herlig, fyldig og aromatisk saus. Eventuelt kan du bruke stavmikser. Fisken får trekke/småkoke i sausen til den er gjennomkokt, det samme gjelder dersom du bruker rå reker av noe slag.
I tilfelle du bruker frosne reker, må de tines først. Grønlandsreker er ferdig kokte, og må IKKE koke i sausen, da blir de fort seige på konsistensen. Ergo må de tilsettes helt til slutt, etter at gryten er tatt av varmen.
Indisk sjømat-curry serveres med basmatiris til, og eventuelt mangochutney. Start med å tilberede risen først, før selve curryen, og følg gjerne fremgangsmåten for Perfekt kokt ris for et godt resultat.
VARIASJON
- Bruk gjerne annen hvit fisk etter ønske, og eventuelt andre typer reker (tigerreker, villreker, scampi, …)
- Alternativt kan du selvfølgelig også bruke kun fisk eller kun reker
- Dersom du heller velger å bruke rå reker av noe slag, må de selvfølgelig også gjennomkokes på lik linje med fisken

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar