
Jeg kom på å lage sjokobanan vafler en dag jeg hadde etpar godt modne bananer til overs. Vaffeljernet er rett og slett et genialt kjøkkenverktøy til å lage enkel og god bakst i en fei. Og godt modne bananer er glimrende å anvende i mang slags bakst. De gir både god smak, sødme og konsistens.
Vaflene lages med maismel, og er glutenfrie. De er moderat søtet med akasiehonning og eplejuice. Som alternativ til eplejuice kan du også bruke bærjuice eller en annen søt juice som du foretrekker. Som alternativ til akasiehonning kan du bruke lønnesirup.
Jeg bruker også chiafrø i oppskriften, rørt ut i juicen, det bidrar med saftighet til vaflene. Når frøene kommer i kontakt med væske, sveller de, og kan ta opp inntil 12 ganger sin egen vekt. Og ikke minst er chiafrø svært næringsrike! De er proppfulle av viktige mineraler som kalsium, magnesium, sink, fosfor og jern. Dessuten er de rike på antioksidanter, fiber og omega-3 fettsyrer.
Jeg bruker belgisk vaffeljern til denne oppskriften, og lager «porsjons-vafler» av røren. Til vaflene på bildet har jeg brukt ca 1/2 dl røre til hver porsjonsvaffel. Du kan selvfølgelig fint bruke vanlig vaffeljern, og lage dem akkurat så store eller små som du vil. Alternativt kan du også steke lapper av røren i stekepanne.
Sjokobanan vafler passer godt som sunnere dessert, kaffemat, mellommåltid eller kjapp (tur)mat på farten. Men du kan fint spise dem til frokost også! De er fulle av næring og metter godt, og er veldig enkle å ha med seg i vesken eller sekken.
Frys gjerne ned det du ikke spiser med en gang, og ha til senere.

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar