
Hjemmelaget gelegodteri er så utrolig enkelt å lage! Denne oppskriften har kun tre ingredienser, og gir deg skikkelig sunt og snopete godteri basert på fruktjuice og gelatin. Ungene i huset elsker disse, og de forsvinner før jeg får sukk for meg. Så det har blitt stadig nye runder med gelégodteri for mor 
Jeg tilsetter litt akasiehonning i oppskriften for ekstra sødme, siden det tross alt er godteri… Men her kan du justere akkurat som du vil. Om du ønsker å minimere søtsaker også i form av honning, kan du kutte mengden, evt utelate honningen helt. Jeg bruker akasiehonning fordi den er så mild og nøytral på smak. Da forstyrrer den ikke den fine smaken av juicen.
Og apropos juice – du kan bruke akkurat den du vil. Eple, appelsin, tropisk, ananas, bær- og mixjuicer i utallige varianter, … Varier gjerne med ulike smaker, og finn din favoritt. På bildet har jeg brukt eplejuice.
Gelatinplatene bløtlegges først i kaldt vann noen minutter, før de tilsettes i fruktjuice under lett oppvarming. Da vil gelatinen smelte og blande seg helt med juicen. Det skal ikke så mye temperatur til, kanskje 40-50 grader. Den trenger langt i fra å koke!
Og om du skulle trenge ekstra argumenter for å lage disse: Gelatin er rik på proteiner (kollagen), med helsefremmende aminosyrer som er bra for leddene, hjernen og huden.
Jeg bruker en brødform av normal størrelse, kledd med bakepapir. Da fyller du enkelt gelatinjuicen oppi, og setter til avkjøling i kjøleskap minimum etpar timer. Deretter deles gelégodteriet opp i passe store biter eller terninger. Det bør oppbevares i kjøleskap, og helst spises i løpet av en ukes tid. Om det får lov til å vare så lenge da…
Hjemmelaget gelégodteri kan du nyte med god samvittighet. Så finn frem favorittjuicen din, og lag en batch du også!

 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar