
Gulrotkake har alltid vært en favoritt hos meg, og derfor er jeg ekstra glad for at det har blitt en real kakefavoritt hos datteren min også. Til sin forrige bursdag bestilte hun gulrotkake til bursdagsfrokost, den gang lagde jeg gulrotmuffins. Her har jeg laget oppskriften som en klassisk gulrotkake, bare glutenfri og melkefri, og med redusert mengde sukker.
Akkurat glasuren til melkefri og glutenfri gulrotkake har vært en liten nøtt å knekke, for å få den både melkefri og god. I oppveksten var jeg vant til gulrotkake med glasur laget med ananas/mandarin kremost, og det var den fruktige smaken jeg likte spesielt godt. Siden vanlig melisglasur blir for søt for egen del, har jeg vært i tenkeboksen og funnet min vri. Jeg lager en melisglasur med to deler melis og en del potetmel, og bruker ananasjuice som væske. Da blir sukkerinnholdet overkommelig, og glasuren får et hint av ananas. Alternativt kan du bruke appelsinjuice.
Selve kakerøren er søtet med dadler og en redusert mengde rårørsukker. Jeg har angitt mengden rårørsukker i oppskriften under som et intervall. Bruk 50 gr for en ekstra sunn variant, og 75 gr om du vil ha litt mer sødme. Dadler er svært næringsrike, og gjør kaken ekstra sunn.
Hvis du vil fryse ned kaken, så vent med å ta på glasur til etter den er tint.
Lag gjerne gulrotmuffins om du heller ønsker det. Jeg får ca 12 muffins med silikonformer i standard størrelse.

 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar