torsdag 3. mars 2022

Appelsin med kokos og ristede kjerner

 

Appelsin med kokos og ristede kjerner


Hvis du har lyst på noe som lett og sunt, friskt og godt, vil jeg anbefale appelsin med kokos og ristede kjerner. Ypperlig både som snacks, mellommåltid og som dessert. Denne oppskriften lager du veldig kjapt og enkelt, og med få ingredienser. 

Solsikkekjerner og gresskarkjerner ristes lett i tørr stekepanne på høy varme, til de blir fint gyldne. Da får de en ekstra god og nøtteaktig smak. Kjernene bidrar med ekstra næring og litt metthetsfølelse. 

Kremet balsamico er valgfritt, men gir en herlig smaksrik sødme som passer perfekt til den litt syrlige appelsinen. Alternativt kan du bruke lønnesirup, eller du kan droppe søtning helt.

Appelsin med kokos og ristede kjerner er super å lage når du har liten tid, når du får gjester på kort varsel, eller bare er fysen på noe enkelt og godt. Oppskriften under er passe til én porsjon, men det er selvfølgelig kjapt å doble opp med så mange porsjoner som du ønsker å lage.


Appelsin med kokos

Appelsin med kokos og ristede kjerner

 Matrett Dessert, Snacks
 Porsjoner 1 porsjon

Ingredienser

  • 2 ss solsikkekjerner
  • 2 ss gresskarkjerner
  • 1 appelsin
  • 1 ss kokosmasse
  • 1-2 ts kremet balsamico evt lønnesirup (valgfritt)

Instruksjoner

  • Solsikkekjerner og gresskarkjerner ristes i tørr stekepanne på høy varme noen få minutter, til de er fint gyldne, rør ofte så de ikke svis
  • Skjær bort appelsinskallet med kniv, og del appelsinen i åtte båter som igjen deles i to, ha i en porsjonsskål
  • Dryss over kokosmasse, og bland sammen ristede solsikkekjerner og gresskarkjerner
  • Sprinkle evt over litt kremet balsamico eller lønnesirup
  • Dryss over ristede solsikkekjerner og gresskarkjerner

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar