
I det siste har jeg blitt hekta på ramen, en japansk nudelsuppe, som kan lages i utallige varianter. I grove trekk består den av nudler, kraft, grønnsaker og kjøtt eller sjømat. Her har jeg laget en glutenfri oppskrift med risnudler. Ramen med laks er perfekt hverdagsmiddag, enkel og rask å tilberede.
Grønnsakene wokes eller stekes for seg noen få minutter på god varme under omrøring, og has deretter over i en skål så lenge. De skal fortsatt ha litt «spenst», og tilsettes suppa helt på slutten.
Kraften kokes opp for seg, og laks i biter tilsettes, og skal bare trekke noen få minutter. Pass på at oystersaus som regel inneholder hvete. Hvis du også trenger å unngå gluten og hvete, er det lettere å finne glutenfri oystersaus hos velassorterte asiatiske butikker. Thai fiskesaus bidrar med saltsmak og ekstra aroma.
Risnudler kokes mens suppa tilberedes, og skylles i rikelig med kaldt vann etterpå. Sjekk emballasjen, koketiden kan variere mye for risnudler.
SERVERING AV RAMEN
Når du serverer ramen, er det vanlig å starte med å ha ferdigkokte nudler i suppeskålen. Så helles kraften over, og deretter toppes det hele med grønnsaker og kjøtt eller sjømat etter ønske.
Ramen med laks er superenkelt; fordel de kokte nudlene i skålene, fyll på med suppa av grønnsaker, laks og kraft.
HVERDAGSTIPS
Om vil du lage ramen med laks på superenkelt vis, er det fritt frem å jukse! Det vil si, i mine øyne er det slett ikke juks, bare veldig enkelt og innmari smart… Når jeg lager denne til hverdags og vil det skal gå ekstra kjapt, bruker jeg rett og slett frossen brokkoliblanding i stedet for ferske grønnsaker. Den består typisk av gulrot, brokkoli og blomkål, og veier gjerne 500 gr. Ferdigkuttede grønnsaker er gull, og ofte inneholder de norske grønnsaker, sjekk gjerne emballasjen. Med frossen grønnsaksblanding er det lurt å steke dem på litt ekstra god varme, så de ikke bare blir «kokte og vasne».

 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar