
Her har du oppskrift på en virkelig enkel sjokoladepudding. Du har ingrediensene i en kasserolle, rører sammen til en noenlunde klumpefri røre, og koker opp. Deretter gjenstår bare avkjølingen. Sjokoladepuddingen er både melkefri og glutenfri. Med andre ord, den er både allergivennlig og vegansk.
Når du har kokt opp blandingen, så la den avkjøle seg 10-15 minutter i kasserollen, og rør med jevne mellomrom. Den vil nemlig danne litt snerk, så da er det greit å røre litt i den for å løse opp det meste av dette. Når sjokoladepuddingen ikke ryker mer, kan du helle den over i en dessertskål for videre avkjøling. Alternativt kan du også helle i porsjonsvise dessertskåler. Bruk gjerne slikkepott for å få med alt.
La sjokoladepuddingen avkjøles til nærmere romtemperatur før den settes i kjøleskap for videre avkjøling.
Du kan kanskje oppleve at overflaten på sjokoladepuddingen blir litt «bulkete» eller at den revner bittelitt. Bare pass på å flytte skålen(e) forsiktig før sjokoladepuddingen har satt seg helt. Alternativt kan du toppe den med revet melkefri sjokolade – det gjør jeg! Det er uansett delikat og ekstra godt.
Sjokoladepuddingen kan gjerne få følge av en melkefri vaniljesaus (oppskrift på bloggen). Hvis du serverer sjokoladepuddingen i porsjonsskåler, kan du også toppe med vaniljesaus, i stedet for revet sjokolade. Eventuelt pynte med revet sjokolade til slutt.

 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar