
Her har du oppskrift på en svært enkel vaniljesaus! Du bare rører sammen ingrediensene, koker opp, og setter den til avkjøling. Det er det hele. Vaniljesausen er allergivennlig og vegansk, fri for både melk, egg og nøtter. Og den er søtet med lønnesirup i stedet for sukker. Denne kan du trygt servere til en hvilken som helst dessert, for eksempel sjokoladepudding, kaker, fruktsalat eller friske bær.
En klassisk vaniljesaus er laget med eggeplommer, som gir gulfargen til sausen. Et godt triks her er å tilsette litt gurkemeie. Akkurat nok til å gi en lett og fin gulfarge, uten å sette smak på sausen.
Når du bruker maisenna, er det svært viktig å røre den ut i kald væske, eller romtemperert. Så; ikke begynn å koke opp vaniljesausen før maisennaen er skikkelig rørt ut, ellers risikerer du å ende opp med klumper av maisenna i stedet… Bruk en visp, så er det fort og enkelt gjort. For en ekstra fyldig og kremet vaniljesaus bruker du 2 dl rismelk – øk mengden til 2,5 dl om du vil ha den litt mer «rennende» (se oppskrift).
Lønnesirup har en deilig aromatisk smak som gjør seg godt i en enkel vaniljesaus som denne. Lønnesirup har dessuten lavere glykemisk indeks enn vanlig sukker, så den vil ha mindre innvirkning på blodsukkeret.
Jeg har også en annen oppskrift på Melkefri vaniljesaus, laget på bløtlagte cashewnøtter, med eggeplommer og søtet med honning. Den er ekstra næringsrik og kjernesunn. Sjekk den gjerne ut.

 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar