
I barndommen var mors lapskaus jevnlig på middagsbordet, med poteter, gulrot og kålrot, og ellers det vi hadde av saltkjøtt og eventuelt pølser. Det gikk mange år før jeg i det hele tatt tenkte på å lage lapskaus selv. Men når man selv har stiftet familie, kommer gjerne ønsket om å bringe tradisjoner videre. De siste årene har det blitt mange runder med tradisjonskost, og i romjulen er lapskaus med pinnekjøtt en god favoritt. Det er restemat på sitt aller beste!
Så hvis du har pinnekjøtt-rester gjennom julen, så lag en deilig lapskaus du også. Men så klart; lapskaus funker bra året rundt.
Har du ikke ferdigkokt kjøtt, bruker du saltkjøtt eller suppekjøtt, det du foretrekker. Da må dette først kokes til det er mørt, før grønnsakene tilsettes. Har du kjøtt med bein, kokes alt sammen med, og du får ekstra god kjøttkraft. Saltkjøtt og suppekjøtt må gjerne koke 2-3 timer for å bli skikkelig mørt.
Oppskriften under er basert på at du har ferdig dampet pinnekjøtt som du bare tilsetter i lapskausen mot slutten av koketiden.

 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar