Om du har kjøttrester etter en av julens ribbemiddager, så hvorfor ikke lage en deilig asiatisk ribbe-wok? Dette er en smaksrik og ypperlig måte å få brukt opp ribbekjøttet på. Oppskriften har jeg laget gjennom flere år, og jeg kan trygt si at dette har blitt en av mine absolutte restemat-favoritter!
Ribbe-woken inkluderer en smaksrik saus basert på appelsinjuice smaksatt med blant annet soyasaus, oystersaus, honning, hvitløk, sitrongress og god krydderier. Bruk en god appelsinjuice – sausen blir ikke bedre enn ingrediensene den inneholder. Dersom du vil ha sausen litt spicy, kan du også tilsette chili etter ønske. Både soyasaus og oystersaus finnes i glutenfrie varianter, sjekk gjerne på asiatiske matbutikker for bedre utvalg.
Asiatisk ribbe-wok serveres med jasminris til, eventuelt med risnudler. Følg gjerne min fremgangsmåte for Perfekt kokt ris.
Deilig asiatisk ribbe-wok
Matrett Gryteretter & wok, Kjøtt & kylling
Porsjoner 4personer
Ingredienser
3dlappelsinjuice
4sssoyasausglutenfri, smakes til
1ssoystersausglutenfri
1ssakasiehonning
4feddhvitløk
1sitrongress
2-3ssfrisk ingefærfinrevet
1tsmalt anis
1tsmalt koriander
1tsspisskummen
peppersmakes til
5-600grsvineribbeferdigstekt, rensket for bein
1+1ssextra virgin kokosolje
4-5mediumgulrøtter
1storløk
Instruksjoner
Appelsinjuice, soyasaus, oystersaus og honning has i en kasserolle. Knus hvitløk (hvitløkspresse) og tilsett. Ta av det ytterste laget av sitrongresset, kutt i millimetertynne ringer, og tilsett. Finriv frisk ingefær over. Tilsett malt anis, malt koriander og spisskummen, og kok opp.
La det småkoke i 10-12 minutter, til sausen har fått en lett fyldig konsistens, rør av og til. Smakes til med pepper og eventuelt mer soyasaus om den trenger mer salt. Trekk til side så lenge.
Mens sausen småkoker, fjernes beina fra svineribba, kutt kjøttet i ca 1 cm tykke strimler. Ha 1 ss extra virgin kokosolje i en wok eller romslig stekepanne på høy varme. Ha i kjøttet og stek noen minutter, til det har blitt fint brunet. Ha over i en bolle så lenge.
Gulrøtter skrelles og kuttes i 3-4 mm tykke skiver. Løk skrelles og kuttes i strimler. Ha i 1 ss extra virgin kokosolje i woken/stekepannen på god varme, og stek noen minutter til gulrøttene blir lett gyldne og løken blir lett blank.
Ha ribbekjøttet tilbake i woken/stekepanna sammen med grønnsakene, og tilsett sausen. Bland sammen, og gi det et raskt "oppkok" før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar