
Melkefri riskrem, noen? Denne oppskriften ble til etter noen testrunder på kjøkkenet for etpar år siden, og den smaker rett og slett kjempegodt! Den lages med kokosmelk, smaksettes med deilig vanilje og kardemomme, og serveres med en enkel bærsaus. Kokossmaken er ikke overveldende, og den er godt balansert av krydderne.
Bærsausen er utrolig enkel og rask å lage, og består av like mengder bringebær og jordbær. Det gir en topping som er akkurat passe søt og rund, og passe syrlig. Bruk veldig gjerne fryste bær som får tine først, før de kjøres i blender eller med stavmikser. Bærsausen søtes med akasiehonning, eventuelt med lønnesirup for vegansk variant.
Riskremen smaker aller best nylaget, når den fremdeles er litt «lun» på temperatur og myk i konsistensen. Men hvis du for eksempel har rester til overs, går det helt fint å varme den lett opp igjen. Da har smakene fått godgjøre seg sammen, og med litt oppvarming vil den smake omtrent som nylaget. Om du varmer den opp igjen, kan det være du vil trenge å tilsette litt ekstra vann. NB! Den bør ikke varmes opp igjen mer enn én gang.
Bærsausen kan fint lages på forhånd og settes i kjøleskap, for eksempel dagen før. Da har du den klar til servering.
Prøv gjerne også oppskriften på Melkefri risgrøt (risengrynsgrøt).

 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar