
Rundt juletider er risgrøt – eller risengrynsgrøt – en fast tradisjon på menyen for mange. Hvis du ikke tåler melk, eller unngår melkeprodukter av andre grunner, så er det ingen hindring. Jeg har nemlig en herlig oppskrift på melkefri risgrøt til deg!
Denne oppskriften er laget med kokosmelk og mandelmelk. Kombinasjonen gjør at kokossmaken ikke blir altfor fremtredende. Den er enkel å lage, og den blir skikkelig god på smak også. Både mannen og ungene i huset er veldig glade i denne varianten, selv om de alle både tåler og liker melkeprodukter godt. Så dersom jeg lager klassisk risgrøt til familien, og denne oppskriften til meg, så er sjansen stor for at jeg ikke får ha den i fred…
Oppskriften under er beregnet til to porsjoner. Vil du lage mer, er det bare å skalere opp.
For en helt melkefri variant må jo den klassiske smørklatten droppes. Eventuelt kan du bruke litt rapskokos (melkefritt «smør» laget av rapsolje og kokosolje). Men et dryss kanel og sukker hører uansett med.

 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar