torsdag 15. november 2018

Sesambakte kyllinglår


Sesambakte kyllinglår


Dette er en oppskrift jeg har laget utallige ganger gjennom mange år, fordi den både er smakfull og svært lettvinn å tilberede. Sesambakte kyllinglår er skikkelig digg og næringsrik mat, rett og slett! Kyllinglårene glaseres med en miks av soyasaus og oystersaus, og får et dryss sesamfrø. Deretter passer de seg selv i ovnen frem til servering.

Med denne oppskriften er det enkelt å lage god middag til mange, om du vil. Du fyller stekebrettet med så mange kyllinglår du ønsker å tilberede, og skalerer «toppingen» tilsvarende. Server kyllinglårene med jasminris til, og wokede eller dampede grønnsaker. Alternativt til ris er det også godt med søtpotetmos til.

Soyasaus og oystersaus inneholder endel salt, så du trenger ikke bruke salt i oppskriften utover dette. Vær obs på at både soyasaus og oystersaus som regel inneholder hvetemel. Men det finnes glutenfrie varianter av begge deler, om du også trenger å unngå det. Husk i så fall å sjekke innholdsfortegnelsen.

Glutenfri soyasaus finnes nå på de aller fleste vanlige matbutikker. Det er ikke alltid like lett å finne glutenfri oystersaus, men sjekk hos velassorterte asiatiske matbutikker. Ett merke jeg bruker, heter Healthy Boy Brand.


Tips: Husk å få med deg stekeskyen ved servering, den smaker kjempegodt.


Sesambakte kyllinglår

Sesambakte kyllinglår

 Matrett Kjøtt & kylling
 Nasjonalitet Asiatisk
 Forberedelse 5minutter 
 Koke/steketid 55minutter 
 Total tid 1time 
 Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 4 mellomstore kyllinglår
  • 2 ss soyasaus glutenfri
  • 2 ss oystersaus glutenfri
  • hvitløkspepper
  • sesamfrø

Instruksjoner

  • Forvarm stekovnen til 200 grader
  • Ha bakepapir på en langpanne, og legg i kyllinglårene
  • Bland sammen soyasaus og oystersaus i en skål, og pensle kyllinglårene med blandingen. Dryss over hvitløkspepper og sesamfrø.
  • Stek kyllinglårene i 50-60 minutter, til de er fint og godt gyldne og gjennomstekte

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar