lørdag 17. november 2018

Rask chiagrøt med nøtter og banan


Rask chiagrøt med nøtter og banan (melkefri)


Chiafrø er supre til å lage pudding med, ettersom frøene suger opp væske og blir géléaktige. Vanligvis står de da i kjøleskapet natten over og trekker til seg så mye væske som mulig, og får skikkelig pudding-konsistens. Men de begynner å svelle med det samme de dynkes i væske, så det går fint an å lage kjappe retter med dem også. Her har jeg laget en rask chiagrøt med nøtter og banan, og toppet med friske bær. Perfekt for morgener der du ikke har tenkt ut frokosten! Den er klar til å spises i løpet av ti minutter, og er en super, næringsrik og snopete frokost ♥

Chiafrø er virkelig kjernesunne! De er spekket med omega-3, proteiner, fiber, aminosyrer, antioksidanter, vitaminer og mineraler. Med nøttene får du en ekstra dose verdifulle fettsyrer. Banan, rosiner og friske bær gir enda flere vitaminer, mineraler og antioksidanter. Hvis du ønsker ytterligere søtning, kan du bruke akasiehonning, lønnesirup eller kokossirup. Med denne kjappe og herlige chiagrøten kickstarter du dagen på aller beste vis.


Rask chiagrøt med nøtter og banan

Rask chiagrøt med nøtter og banan

 Matrett Grøt & gryn
 Forberedelse 2minutter 
 Total tid 12minutter 
 Porsjoner 1 person

Ingredienser

  • 1,5 dl mandelmelk evt rismelk eller annen melk
  • 2,5 ss chiafrø
  • 1/2 ts ekte kanel
  • 1/2 ts malt anis
  • 1/2-1 banan
  • 2 ss hasselnøtter en liten håndfull
  • 2 ss cashewnøtter en liten håndfull
  • 1 ss rosiner
  • akasiehonning evt lønnesirup, smakes til (valgfritt)
  • bær f.eks blåbær eller bringebær, om ønskelig

Instruksjoner

  • Ha mandelmelk i en porsjonsskål eller et romslig glass, og tilsett chiafrø. Rør med en skje til chiafrøene blir tilstrekkelig "dyppet" i melken - da vil de lettere trekke til seg melken.
  • Tilsett krydderne, og bland sammen til det løser seg opp
  • La stå i 10 minutter, så chiafrøene sveller i melken
  • Kutt banan i skiver, og tilsett sammen med hasselnøtter, cashewnøtter og rosiner
  • Smak eventuelt til med akasiehonning eller lønnesirup etter ønske
  • Toppes gjerne med friske bær, og et dryss kanel

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar