Å bruke dypfryste grønnsaker i matlaging er ikke juks. Det er fornuftig ressursbruk. Grønnsakene blir nedfryst rett etter innhøsting, og da bevarer de som regel næringsstoffene bedre enn ferske grønnsaker gjør. Ferske grønnsaker blir ofte lagret en tid, og da taper de næringsinnhold. Dypfryste grønnsaker er supre å bruke til for eksempel supper og gryteretter, hvor de ikke trenger å være like «spenstige» i konsistensen som ferske grønnsaker. Her har jeg laget en virkelig kjapp laksewok. Med denne oppskriften har du middagen klar på 10-15 minutter!
Strengt tatt inneholder denne oppskriften bare tre hovedkomponenter – dypfryst grønnsaksblanding, laks og risnudler. Pluss noen sauser og oljer da.
Grønnsakene has rett i woken eller gryta fra dypfryst tilstand. Velg for eksempel en brokkoliblanding, eller en hvilken som helst annen grønnsaksmiks du foretrekker. Laksen er det eneste du trenger å kutte, og den er gjennomstekt på få minutter. Risnudlene trenger bare å trekke 5-10 minutter i kokende vann, og vendes inn til slutt.
2-3sssoyasausfinnes glutenfri (tamari), smakes til
2ssoystersausfinnes glutenfri
frisk koriandervalgfritt, men veldig godt!
Instruksjoner
Kok opp vann, ha over i en kasserolle, og legg i risnudlene. La dem trekke i 5-10 minutter.
Ha extra virgin kokosolje i en wok eller romslig gryte på god varme, og ha i de dypfryste grønnsakene. Tilsett soyasaus og oystersaus, og bland sammen. La steke noen minutter, til grønnsakene er godt gjennomvarme.
Når risnudlene er klare, helles vannet av. Bland inn sesamolje i nudlene, og sett til side så lenge.
Laksefilet kuttes i passe terninger, tilsettes når grønnsakene er nesten ferdigstekte. Bland woken lett sammen, og stek noen få minutter til laksebitene er gjennomstekte.
Vend inn risnudlene til slutt. Tilsett gjerne frisk koriander ved servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar