Disse briksene er glutenfrie – og knallgode! Jeg serverte dem som tilbehør i et familieselskap for en tid tilbake, og de var stor suksess. Ingen kunne tro at de var bakt helt uten tradisjonelt mel. Vær så god, her er mine grove briks med rosmarin og timian!
Briksene er inspirert av Glutenfritt grovt flatbrød, med malte lingrø og gresskarfrø. Forskjellen er at denne oppskriften er laget med gari-mel, mandelmel og kokosmel, og smaksatt med rosmarin og timian. De blir litt sprø utenpå, og litt myke inni. Gari (laget av cassavarot) og kokosmel fås kjøpt forholdsvis rimelig på innvandrerbutikker. Mandelmel kjøpes på velassorterte matbutikker, eventuelt kan du finmale mandler med mandelkvern.
Bruk briksene som skiver med godt pålegg på, eller server dem som brød til supper og gryter.
Grove briks med rosmarin og timian (glutenfrie)
Matrett Brød & bakst
Forberedelse 15minutterminutter
Koke/steketid 45minutterminutter
Total tid 1timetime
Porsjoner 12briks
Ingredienser
50grlinfrø
50grgresskarfrø
100gr gari-mel
50gr mandelmel
40grkokosmel
1,5tshimalayasaltevt havsalt
1tstørket timian
1tstørket rosmarin
2,5dlkremet kokosmelkkartong
2,5dlvannkaldt
Instruksjoner
Linfrø og gresskarfrø finmales i food processor (jeg bruker den lille food processoren som hører til stavmikseren, det er unnagjort i løpet av sekunder).
Ha malte linfrø og gresskarfrø i en bakebolle sammen med gari, mandelmel, kokosmel, himalayasalt, timian og rosmarin. Bland godt sammen så alle klumper er løst opp.
Tilsett kremet kokosmelk og vann, og bland sammen til en jevn røre - foreløpig er den ganske tynn, men den skal være slik. La den stå 5-10 minutter, så melet får trekke til seg væsken, da vil deigen tykne.
Forvarm stekeovnen til 190 grader
Ha bakepapir på en stekeplate, og sett 12 like store emner på stekebrettet med en spiseskje (omtrent en toppet skje pr emne). Det er lettere å forme emnene hvis du fukter hendene først. Ha kaldt vann i en bolle, dypp hendene i før hvert emne formes. Forme dem litt firkantede og flate, ca 1 cm tykke.
Stekes først i ca 30 minutter, til briksene er fint gyldne på undersiden.
Ta ut brettet og snu briksene. Stekes videre i 10-15 minutter, til de er fint gyldne på andre siden også.
La dem avkjøles på stekebrettet
Notater
Tips: Briksene er aller best nystekte, men kan fint fryses ned. Tines på 160 grader varmluft i ca 10 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar