Tom kha gai er en klassisk thailandsk suppe, med blant annet kylling, kokosmelk, galanga, rød karripasta og sitrongress. Her får du masse herlige smaker samlet i en suppeskål! Suppen er enkel og rask å lage, og den egner seg både til hverdags og til kosete helgemiddager.
Galanga er en aromatisk rotgrønnsak som minner litt om ingefær. Faktisk går den ofte under betegnelsen thailandsk ingefær, og den er obligatorisk i mange thailandske retter, inkludert tom kha gai. Bruk aller helst fersk galanga, som du stort sett vil finne hos asiatiske butikker. Alternativt kan du bruke galanga-pasta, eller fersk ingefær.
Hvis du vil ha en mer mettende middag, kan du eventuelt servere jasminris til.
Tom kha gai (suppe med kylling og kokosmelk)
Matrett Kjøtt & kylling, Supper
Nasjonalitet Asiatisk, Thai
Forberedelse 23minutterminutter
Total tid 25minutterminutter
Porsjoner 4personer
Ingredienser
6dlkyllingkraft
1bokskokosmelk4 dl
1sitrongress
1/2-1rød chili
1ssgalangafinrevet, evt frisk ingefær
2-3tsrød currypasta
6-700grkyllingfilet
3mediumgulrøtter
1vårløk
1-2ssthai fiskesaussmakes til
1ssoystersausfinnes som glutenfri
1/2lime
1håndfullfrisk koriander
Instruksjoner
Kok opp kyllingkraft og kokosmelk i en romslig kasserolle
Mens kraften kokes opp, fjernes det ytterste laget på sitrongresset samt endene, del i 3-4 biter, og tilsettes i kasserollen. Fjern frøene fra chilien, kutt i tynne ringer, og tilsett. Tilsett galanga, rød karripasta og oystersaus. Rør godt slik at alt løses opp og blandes. La koke noen få minutter.
Kutt kyllingfileten i passe skiver på tvers av muskelfibrene. Gulrøttene skrelles og kuttes i tynne staver (julienne). Tilsett kyllingen og gulrøttene, og la det småkoke noen minutter til kyllingen er gjennomkokt. Rør etpar ganger så kyllingen blir jevnt kokt.
Smak til med thai fiskesaus og lime
Kutt vårløken i ringer, og tilsett når kyllingen er akkurat gjennomkokt og kasserollen trekkes av platen
Dryss over grovhakket koriander ved servering. Du kan gjerne servere ris ved siden av.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar