Jeg er tilhenger av kjapp og enkel matlaging, og samtidig lage mat fra bunnen av med næringsrike råvarer. Og det er heldigvis ikke noe problem å si «ja takk» til begge deler. Denne oppskriften på raske grove porsjonsbrød er et godt eksempel på det.
Disse brødene er inspirert av oppskriften på Raske glutenfrie porsjonsbrød, som er laget med mandelmel og kokosmel. Varianten du finner oppskrift på her er i stedet laget med malte gresskarfrø og linfrø. Gresskarfrø er rike på mineraler, antioksidanter, vitamin K, gode fettsyrer, fiber og proteiner. Linfrø er særlig rike på omega-3 fettsyrer, og har dessuten et bra innhold av fiber, proteiner, vitaminer og mineraler.
Gresskarfrø og linfrø maler du kjapt i en food processor. Jeg bruker den lille «food processoren» som følger med stavmikseren, den er ideell til å finmale slike små mengder som trengs i denne oppskriften.
Raske grove porsjonsbrød (glutenfrie)
Matrett Brød & bakst
Forberedelse 5minutterminutter
Koke/steketid 10minutterminutter
Total tid 15minutterminutter
Porsjoner 9porsjonsbrød
Ingredienser
75grgresskarfrø
75grlinfrø
4storeegg
3/4tshavsaltevt himalayasalt
3/4tsrosmarin
sesamfrøtil dryss, valgfritt
Instruksjoner
Forvarm stekeovnen til 180 grader
Gresskarfrø og linfrø finmales i food processor
Ha egg, salt og rosmarin i en bakebolle, og pisk sammen. Tilsett malte gresskarfrø og linfrø, bland godt sammen
Ha bakepapir på en stekeplate. Bruk en skje, og legg på jevnt store emner av røren. Bruk undersiden på skjeen for å jevne emnene utover, de skal være max 1 cm høye. Bruk gjerne slikkepott for å få med all røren.
Dryss sesamfrø over emnene, om ønskelig
Stekes i 8-10 minutter, til de er gjennomstekte og lett gyldne på undersiden
Avkjøles 10-15 minutter på rist, og er klare til servering
Notater
Porsjonsbrødene kan fint fryses ned. Tines på 160 grader varmluft i ca 10 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar