
Deilige bananmuffins med sjokolade ♥ Disse er så sunne at de kan spises når som helst når du har lyst på noe godt, og med velholdt samvittighet. Her har du næringsrike bananer, mandler, dadler og egg i skjønn forening. Og biter av mørk sjokolade. Nam!
Sødmen kommer fra dadlene, 70% sjokolade, samt bananene. Dadler er svært mineralrike. Mørk sjokolade er også spekket med gode næringsstoffer, og har et forholdsvis lavt sukkerinnhold. Om du ikke tåler melk, finnes det mange gode melkefrie 70% sjokolader. Jeg bruker ofte Änglamark sin (Coop-butikkene), den er både god på smak, økologisk og rimelig.
Bananmuffinsene er enkle og kjappe å lage. Jeg bruker rett og slett blenderen til å kjøre sammen alle ingrediensene foruten mandelmelet, som blandes i til slutt. Med blender blir dadlene finmost, så sødmen fordeler seg jevnt i røren. Alternativt kan du bruke food processor eller stavmikser.
Jeg foretrekker å lage muffins i silikonformer, i muffinsbrett (se bildet under), da er de lette å ta ut av formene når de er ferdig stekt og avkjølt. La dem avkjøles i formene etter steking, da får sjokoladen «sette» seg og stivne, og du slipper å risikere søl. Avhengig av størrelsen på muffinsformene, rekker oppskriften til ca 12 muffins når de stekes i silikonformer i «standard» størrelse.

 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar