
Bokhvete er et næringsrikt og godt alternativ til ris og pasta. Her har jeg laget en varm bokhvetesalat med italienske smaker – soltørket tomat, balsamico, rødløk, hvitløk og frisk oregano. Denne salaten er smakfullt og næringsrikt tilbehør til middager med både kjøtt og fisk, veldig gjerne også til grillmaten.
Bokhvete har ingenting med hvete som sådan å gjøre, foruten navnet. Den har også vært kalt for fattigmannshvete. Bokhvete er egentlig en urt med asiatisk opprinnelse, og de hele kornene er frøene på planten. Bokhvete er naturlig glutenfri, og har en nøtteaktig smak, samtidig som den lett tar opp smak fra andre ingredienser.
I tilfelle du synes bokhvete har litt vel «markant» smak, så vit at det finnes rå hel bokhvete, som er mye mildere og nøytral på smak. Den trenger litt lenger koketid enn den «brente» bokhveten. Alternativt kan den bløtlegges minimum etpar timer eller over natten, og trenger da kun få minutters koking. Du kan finne rå hel bokhvete på velassorterte helsekost- og asiatiske butikker.
Hel bokhvete fås kjøpt på helsekostbutikker, men den er som regel rimeligere asiatiske butikker.

 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar